Kela tiedottaa: Muutoksia Kelan palveluihin Jalasjärvellä

24.8.2018

Kelan palvelupiste Jalasjärvellä korvataan muilla palveluilla syyskuun alussa. Jatkossa asiakkaat voivat asioida verkossa ja puhelimitse tai Kelan muissa palvelupisteissä.

Kela-asiat voi kätevimmin hoitaa verkossa tai puhelimitse. Moneen kysymykseen löytyy vastaus Kelan verkkosivuilta (www.kela.fi). Kelan asiointipalvelussa (www.kela.fi/asiointi) voi hoitaa lähes kaikki samat asiat kuin Kelan palvelupisteissä ja puhelinpalvelussa. Asiointipalvelussa voi esimerkiksi lähettää hakemuksia ja liitteitä sekä tarkistaa oman hakemuksen käsittelytiedot.

Puhelinpalvelussa voi esimerkiksi hakea etuuksia ja saada apua verkkoasiointiin. Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä klo 9–16. Palvelunumerot löytyvät osoitteesta www.kela.fi/palvelunumerot. Osaan Kelan palvelunumeroista voi jättää soittopyynnön.

Puhelinpalveluun voi myös varata ajan, jolloin Kelan palveluneuvoja perehtyy asiakkaan tilanteeseen etukäteen ja soittaa sovittuna ajankohtana. Ajan voi varata osoitteessa www.kela.fi/ajanvaraus, soittamalla Kelaan tai käymällä asiointipisteessä. Kun Kelan palveluneuvoja soittaa ajanvarauksen tai soittopyynnön tehneelle asiakkaalle, puhelu ei maksa asiakkaalle mitään.

Asiakkaat voivat myös asioida missä tahansa Kelan palvelupisteessä. Jalasjärveä lähin palvelupiste on Kurikassa (Laurintie 21). Se on avoinna ke–pe klo 9–12 ja 13–16.

Asiointipiste ja Kelan etäpalvelu tulossa syksyllä

Kela on sopimassa Kurikan kaupungin kanssa asiointipisteen perustamisesta Jalasjärven kirjastolle.

Asiointipiste on Kelan ja muiden julkisten organisaatioiden yhdessä ylläpitämä palvelupiste. Sieltä saa Kelan hakemuslomakkeita ja esitteitä, ja sinne voi jättää Kelan hakemukset ja liitteet. Asiointipisteen henkilökunta neuvoo yleisellä tasolla Kela-asioissa ja Kelan verkkopalvelun käytössä. Jalasjärven asiointipisteeseen tulee myös Kelan etäpalvelu, jossa Kelan palveluneuvoja auttaa asiakasta kuva- ja ääniyhteyden välityksellä.

Asiasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin syksyllä.

https://www.epressi.com/tiedotteet/hallitus-ja-valtio/muutoksia-kelan-palveluihin-jalasjarvella.html