Tiedote: Kurikkalaiset etsivät hyviä naapureita

Kurikkalaiset etsivät hyviä naapureita

Kurikassa on nyt kunnon haku päällä paikkamarkkinoinnissa. Asukkaat ovat lähteneet mukaan talkoisiin, jossa houkutellaan väkeä muuttamaan Kurikkaan. Tänään ystävänpäivänä avattu kurkkaa.fi-sivusto kertoo Kurikassa asuvien omin sanoin, millainen paikka se on asua, yrittää ja elää.

Kehittämispäällikkö Hannu Alanen toteaa, että kimmoke uudenlaisesta kuntamarkkinoinnista lähti Seinäjoen ammattikorkeakoulun tekemän muuttoselvityksen tuloksista. Pakkasella vilkkuva muuttovirta innosti etsimään uusia eväitä markkinointiin.

– Maakunnan väestöltään toiseksi suurimpana kaupunkina Kurikalla on rahkeet tarjota hyvät palvelut kuntalaisilleen. Näistä mahdollisuuksista asukkaat kertovat nyt itse, Alanen sanoo.

Käytännön toteutuksesta vastannut yritysasiamies Anne Koskela kertoo, että kurikkalaiset lähtivät innolla mukaan kurkkaa.fi-yhteisöön.

– Olemme yhdessä luoneet modernin puskaradion, jossa asukkaat kertovat kurikkalaisesta elämänmenosta. Parhaat ihmiset suosittelemaan kaupunkia ovat kaupunkilaiset itse.

Yhteisössä mukana olevat perheet:

Janne Leppiniemi, Kurikka
Janne Leppiniemi tuli kuperkeikalla Kurikkaan kymmenen vuotta sitten. Nyt hän heittää voltteja yhdessä tyttärensä Viivin kanssa Eira Nevanpään Taideliikuntakoulussa.

Tiina Kapela, Kurikka
Vuonna 1858 rakennettu pohjalaistalo teki Tiina Kapelasta kirjailijan. Talo oli juuri sitä, mitä hän oli elämäänsä etsinyt, vaikka saneeraushaaste oli sinkkuäidille melkoinen.

Janne ja Virpi Keski-Valkama, Jalasjärvi
Janne ja Virpi Keski-Valkama löysivät rakennuspaikan perheelleen Arkkuvuoren sammalkallioilta. Pari kilometriä Jalasjärven keskustasta sijaitseva talo on miksaus modernia kotia ja mökkielämää.

Riikka Svärd, Kurikka
Teatteri on Riikka Svärdille kuin toinen perhe. Harrastajateatteri Synkyn harjoituksista palaa kotiin hyväntuulinen äiti.

Elli Koskinen, Jalasjärvi
Elli Koskinen on maatalousyrittäjä, korukauppias ja kahden pienen pojan äiti. Puuhaa riittää, mutta verkostojen voimalla asiat järjestyvät parhain päin.

Anna-Liisa Myllymäki, Jurva
Botniaringin moottorirata tuo Jurvaan kymmeniätuhansia vierailijoita kesän aikana. Anna-Liisa Myllymäki käy radalla rullaluistelemassa kesäiltaisin sulkemisajan jälkeen.

Olavi ja Niina Kandolin, Kurikka
Olavi Kandolin on Rinta-Kurikan keltaisen kartanon 18. isäntä samassa suvussa. Yli 500 vuotta vanhan talon ylläpito vaatii työtä ja uhrauksia.

Teija Valkama, Jalasjärvi
Tästä ei rakentaminen enää helpommaksi muutu. Teijan ja tyttärensä Millan hirsikoti tuotiin Jalasjärvelle Rajalan asuntoalueelle kokonaisena rekan lavetin kyydissä.

Jukka ja Leena Ujainen, Kurikka
Jukka Ujainen pukee kotona ylleen shortsit ja toppatakin ja puskee lumituiskun halki sulkapallohallille. Urbaanissa Kurikassa on kävelymatkan päässä kaikki, mitä tarvitaan.

www.kurkkaa.fi

Lisätiedot:
Anne Koskela

yritysasiamies
Kurikan kaupunki
p. 044 7324196
anne.koskela@kurikka.fi