Toripaikat

KURIKAN TORI

Kurikan tori kutsuu viihtymään!
Kaupunkikeskuksen ytimessä sijaitseva tori henkii kurikkalaista kulttuuria ja on avoin kaikille ympäri vuoden. Myyjille on tarjolla ilmainen paikka.

Torin on suunnitellut maisema-arkkitehti Juhani Rajala, jonka käsialaa ovat myös mm. Aseman seutu ja Kurnun puisto. Suunnittelija halusi tuoda torin valaisimiin ja kivipintaan jotain Kurikan historialle ominaista. Valaisimien varjoissa näkyy viitteitä kärrynpyöriin, joiden valmistamisesta Kurikka tunnetaan jo 1800-luvulta saakka. Tasa-arvon vuoksi torin pintaa koristaa muutama kivinen räsymatto, joka on alkuperäismallin mukaisesti ”kudottu” ylijäämäkivistä. Joki halkoo toria sinisenä kiveyksenä aivan kuten Kyrönjoki Kurikkaa. Entä joko bongasit valopylväästä linnunpöntön?  Sen myötä paluumuuttajat ovat tervetulleita!

Torikahvilarakennus uusittiin ja siirrettiin keväällä 2014. Tällä hetkellä torikahvila palvelee kesäisin torin pohjoispäädyssä. Kahvilarakennuksen yhteydessä on kiinteä esiintymislava, jota voi lainata tapahtumakäyttöön ympäri vuoden. Katettu lava mahdollistaa esiintymiset torilla vuoden ympäri. Rakennuksen takana sijaitsee invawc, joka on avoinna päivittäin klo 8-17, kesäkautena kahvilan aukioloaikojen mukaan.

Torikahvilan toiminnasta vastaa Mari-Liisi Hautaniemi. Katso lisää https://www.facebook.com/Torikahvila-Kurikka-219824341932977/

Tapahtumat

Säännöllisesti torilla järjestetään ohjelmallisia kesätori-iltoja sekä Kurikan markkinat. Ohjelmallisissa kesätori-illoissa on tarjolla esityksiä ja mukavaa yhdessäoloa eri teemoilla. Kesätori-illat järjestään pääsääntöisesti aina tiistai-iltaisin kesäkuun puolivälistä heinäkuun loppuun. Tarkista ohjelma Kurikan tapahtumakalenterista, www.kurikka.fi/tapahtumat. Kesätori-iltoja koordinoi Kurikan kulttuuritoimi.
Yhdet maakunnan suurimmista markkinoista pidetään Kurikan torilla elokuun puolivälissä. Markkinoita järjestää Kurikan Ryhdin ja Kurikan Visan markkinatoimikunta. Lisätiedot: www.kurikanryhti.fi/tapahtumat/kurikan-markkinat/

Muina aikoina kuka tahansa on tervetullut järjestämään torille tapahtumia!

Sähkö, vesi & jätehuolto

Toripaikkaan kuuluu ilmainen sähkö. Sähkötolppia löytyy useampia. Vesipiste on kauppiaitten käytössä torikahvilan aukioloaikojen mukaisesti. Torikahvilan takana sijaitsee jäteastiat torikauppiaiden käyttöön.  
Luvat ja lait

Torikauppiaan tulee noudattaa lakeja, asetuksia ja muita ohjeita joita viranomaiset ovat torikaupasta säätäneet:
- elintarvikelaki 13.1.2006/23 - ulkomyyntiohje (Evira)
- kunnossa - ja puhtaanapitolaki - järjestyslaki
- tieliikennelaki - ympäristönsuojelumääräykset
- ympäristölainsäädäntö - jätelaki
- turvallisuusmääräykset


Yhteystiedot:
Kurikan tori
Asematie 8
61300 Kurikka

Toripaikkatiedustelut ja sähkövaraukset
Kiinteistönhoitaja Jorma Yli-Torkko
050 595 0568, etunimi.sukunimi@kurikka.fi

Torikahvila
Mari-Liisi Hautaniemi

https://www.facebook.com/Torikahvila-Kurikka-219824341932977/

Lavavaraukset

Lavavaraukset kesäaikana (touko-heinä) torikahvilasta.

Kulttuuripäällikkö Maija-Leena Rostén
050 368 2096, etunimi.sukunimi@kurikka.fi

Tapahtumaluvat
Maanrakennuspäällikkö Jarmo Ojajärvi
050 595 0565, etunimi.sukunimi@kurikka.fi

Elintarvikeluvat
http://www.jikky.fi/potilaat_asiakkaat_ja_laheiset/elainlaakarit_ja_terveystarkastajat/elintarvikkeet

Äänentoisto, melu
Äänentoisto, melu: ympäristötarkastajat, puh. 044 718 2142 ja 044 7182 149
- ilmoitus myös poliisille, ilmoituksen tekee hakija / vuokralainen