Yrityspalvelupiste Formu palvelee Kurikan ydinkeskustassa osoitteessa Keskuspuistikko 14. Formu on avoinna ma-pe klo 9-11 ja 12-15 sekä sopimuksen mukaan. Kauttamme yrittäjä saa käytännön neuvoja yrityksen perustamiseen, kehittämiseen, rahoitukseen ja omistajanvaihdokseen liittyvissä asioissa. Meiltä löytyvät tiedot vapaista toimitiloista ja tiloissamme järjestetään myös tilaisuuksia alueen yrittäjille. Tule juttusille tai kutsu meidät yrityskäynnille!

Kyllä kiitos, tilaan elinkeinotoimen uutiskirjeen. Palvelumme löydät myös esitteestä, Youtube-videosta ja Facebookista.

Ajankohtaista

Henkilömuutoksia
Yritysasiamiehen tehtäviä organisoidaan uudelleen Anne Koskelan jäädessä äitiyslomalle. Tammikuun alusta alkaen yritysasiamiehen tehtäviä Kurikan elinkeinotoimessa yrityspalveluiden osalta hoitaa Tarja Sandvik. Tarja toimii jatkossa 50 % Kurikan kaupungin palveluksessa ja 50 % SeAMK maakuntakorkeakoulun.  1. tammikuuta alkaen Tarjan tavoittaa tarja.sandvik@kurikka.fi. Tarja on monelle tuttu jo entuudestaan Formusta, joten henkilömuutos on tehty yrittäjille mutkattomaksi. Elinkeinotoimeen liittyvissä asioissa voit Tarjan lisäksi kääntyä Juha Luukon ja Hannu Alasen puoleen. Kuntamarkkinoinnin yhteyshenkilönä toimii jatkossa Juha Luukko.

Anne yrittää -fiilikset, kokemukset ja tulokset
Kurikan kaupungin yritysasiamies Anne Koskela hyppäsi vuoden 2017 aikana konkreettisesti yrittäjien saappaisiin. Anne yrittää –tempauksen ideana oli, että yritysasiamies tekee yrittäjän kanssa yhdessä töitä päivän ajan ja oppimista tapahtuu puolin ja toisin. Kokemus on nyt takana päin ja vuosi oli ikimuistoinen. Vuoden aikana Facebook-julkaisut tavoittivat yhteensä yli 85 000 henkilöä ja blogin etusivu tavoitti yli 4800 lukijaa. Kampanjan työpäiviin ja blogikirjoituksiin kului 120 työtuntia, sen aikana otettiin 1021 valokuvaa, annettiin 12 diplomia, puhuttiin kameralle 22 minuuttia ja julkaistiin 9 lehtijuttua. Yhteenveto vuoden kokemuksista ja tuloksista on julkaistu nyt blogissa. Yhteenvedosta käy myös ilmi, mistä kaikki sai aikoinaan alkunsa. Käy kurkkaamassa Annen seikkailuja yrittäjyyden maailmassa osoitteessa www.kurkkaa.fi/blogi

Magneetin rakentamista koskeva tiedotustilaisuus 22.11.2017

ELY-keskuksen tiedote >>
Esitysmateriaalit:
Ajourat_kiertoliittyma
TYL Esitys työmaasta marraskuu 2017
Valtatien 3 ja kantatien 67 liikennejärjestelyt välillä Kurikankylä

Maksuttomia tilaisuuksia yrittäjille

Päivitämme tiedot kevätkauden tilaisuuksista tammi-helmikuussa. Onko mielessäsi jokin aihe, josta toivot tilaisuutta? Vinkkaa aiheesta: tarja.sandvik@kurikka.fi  

Formusta apua joka askeleelle

  • Yrittäjien neuvonta ja ohjaus asiantuntijoille
  • Tilaisuudet, työpajat ja tapahtumat eri teemoilla
  • Liiketoimintasuunnitelmassa avustaminen
  • Investointi- ja kehittämistukien neuvonta
  • Toimitilojen kartoitus ja esittely
  • Sosiaalisen median kanavat ja yhteismarkkinointi (mm. esitteet, messut)

Yrityspalvelupiste Formun asiantuntijat

Seinäjoen ammattikorkeakoululta voit saada apua vaikkapa markkinatutkimukseen, tuotetestaukseen tai työharjoitteluun.  Opiskelijatyön lisäksi saatavilla myös maksullista projektitoimintaa ammattilaisin voimin. Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulun edustaja Tarja Sandvikin työpiste sijaitsee Formussa. Lisätiedot: tarja.sandvik@seamk.fi tai 040 680 7180. Ps. Elinkeinotoimi teetti SeAmk Markkinatutkimuspalveluilla Kurikan alueen yritysten elinvoimatutkimuksen keväällä 2017 ja siihen vastasi 257 yrittäjää. Tutustu tutkimustuloksiin >>

LEADER Suupohja palvelee kehittämis- ja hanketoimintaan sekä kylä- ja järjestötoimintaan liittyvissä asioissa. Edustaja paikalla tiistaisin ja sopimuksen mukaan. Lisätiedot: paavo.mattila@leadersuupohja.fi tai 0400 423 401.  

Uusyrityskeskus Neuvoa-antava tarjoaa maksuttomia palveluita aloittaville yrittäjille, kuten neuvontaa liikeidean arviointiin, rahoitukseen, verotukseen ja yritysmuodon valintaan. Yritysneuvoja tavattavissa Formussa ke 10.1., ke 17.1., to 25.1., ma 5.2., ke 14.2., to 22.2. ja ti 6.3. Varaa aika (9.00/10.30/13.00/14.30) Uusyrityskeskuksesta numerosta (06) 414 8005.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät palvelee omistajanvaihdoksissa yrityskaupan osapuolia luottamuksellisesti ja maksutta. Lisäksi tarjolla yrittäjille muun muassa hankintaneuvontaa. Lisätiedot: vaihde 06 420 5000 tai epy@yrittajat.fi

Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto tarjoaa neuvontaa mm. starttirahaan liittyen. Ajanvaraus: Kari Hakkola, kari.hakkola@te-toimisto.fi tai p. 0295 046 541.

Finnvera tarjoaa rahoitusratkaisuja yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä vientiin. Ajanvaraus: Sirpa Riihimäki, sirpa.riihimaki@finnvera.fi tai 029 460 2356.

Muut sidosryhmätoimijat paikalla sovittaessa.

Muut palvelut yrittäjille >>

 

Yhteystiedot, palvelut yrityksille

Alanen Hannu
kehittämispäällikkö

0500 401 200
Koskela Anne
yritysasiamies

044 732 4196

Tilaa yritysasiamiehen sähköinen uutiskirje