Kurikka -vauhtia ja vetovoimaa

TURISTTJÄNSTER PÅ SVENSKA 

TOURIST SERVICES IN ENGLISH

Kurikka on yrittäjänkaupunki, josta löytyy vauhtia ja vetovoimaa myös vapaa-ajalle. Ikimuistoisia kokemuksia voi hakea savusaunasta, mönkijäsafarilta tai kurkistamalla pirunpesään. Aikaa voi viettää myös Jyllinkosken Sähköpuistossa, jossa vanhan padon ympäristössä sijaitsevat sähkölaitosmuseo, kesäkahvila, luontopolku ja Jyllipeikon maja. Majoittujalle yösijaksi löytyy valikoimaa hotelleista ja tasokkaista hirsihuviloista tunnelmallisiin pohjalaistaloihin.

Kurikan alueen matkailutarjonta

Kurikan Vauhtia ja vetovoimaa -matkailuesite sisältää runsaasti tekemistä ja näkemistä koko perheelle. Yksissä kansissa esitellään Kurikan majoitus- ja ruokapaikat sekä monipuolinen listaus eri aktiviteetteja. Löydät esitteesstä osiot Näe, koe ja liiku! Majoitus! Ruokaile ja nauti! 

Myös Botniaring-moottoriradan sivuilla on paljon tietoja elämyksistä ja aktiviteeteista alueella:

Mielenkiintoisia matkakohteita Kurikan alueelta löytyy myös Seikkaile Suupohjassa -sivustolta. Sivuilta löytyy hauskimmat retkikohteet koko perheelle: uimarannat, näkötornit, luontopolut ja laavut, museot, kahvilat, kirpputorit ja suoramyyntitilat. Jokaisesta kohteesta on lyhyt esittely ja karttalinkki.

Kurikassa tapahtuu

Kurikkalaiset ovat innokkaita tapahtumien järjestäjiä. Perinteisiin kesätapahtumiin kuuluvat Haku Päällä -festivaali, Rytmiraide, Aukusti ja ohjelmalliset kesätori-illat. Kaupunki järjestää vuosittain elinvoimaista Kurikkaa esittelevän Asu&Elä-tapahtuman, jolloin useat kurikkalaiset kodit avaavat ovensa vieraiden ihasteltavaksi. Kurikan tapahtumatarjonta löytyy osoitteesta www.kurikka.fi/tapahtumat

 

 

 

Suomen pisin moottoriurheilurata

 

Kurikan Jurvassa sijaitseva Botniaring on Suomen pisin ja nopeavauhtisin moottorirata. Rata-aluetta vuokrataan moottoriurheilu- ja muihin yleisötapahtumiin ja alueella järjestetään vuosittain useita eri tapahtumia. Varikkoravintola palvelee moottoriradan käyttäjiä ja radan uusimman laajennusosan varrelta löytyvät koulutuspalveluja tarjoava liukkaan radan koulutuskeskus PRT Testirata Oy sekä tasokas 15 hengen vuokrahuvila Villa APR.

 

 

 

Video -Elämyksiä Botniaringin alueella-

 

 

 

Etelä-Pohjanmaan matkailu

 

 

 

Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy edesauttaa Etelä-Pohjanmaalle suuntautuvan matkailun kasvua. Innokkaat matkailun asiantuntijat ylläpitävät osakaskuntiensa yhteistä matkailutoimistoa Seinäjoen Matkakeskuksessa, jossa jaetaan ilmaista matkailuinformaatiota alueen matkailupalveluista.