Yrityspalvelupiste Formu palvelee Kurikan ydinkeskustassa osoitteessa Keskuspuistikko 14. Formu on avoinna ma-pe klo 9-11 ja 12-15 sekä sopimuksen mukaan. Kauttamme yrittäjä saa käytännön neuvoja yrityksen perustamiseen, kehittämiseen, rahoitukseen ja omistajanvaihdokseen liittyvissä asioissa. Meiltä löytyvät tiedot vapaista toimitiloista ja tiloissamme järjestetään myös tilaisuuksia alueen yrittäjille. Tule juttusille tai kutsu meidät yrityskäynnille!

Yhteydenotot:
Yritysasiamies Tarja Sandvik
tarja.sandvik@kurikka.fi


Puh. 044-3355317
Keskuspuistikko 14, KURIKKA

Tilaa elinkeinotoimen uutiskirje, niin tiedät mitä tapahtuu!

Kyllä kiitos, tilaan elinkeinotoimen uutiskirjeen. Palvelumme löydät myös esitteestä, Youtube-videosta ja Facebookista.


Ajankohtaista

Työvoima- ja osaamistarvekysely yrittäjille http://bit.ly/työvoimakysely


 

Kurikan hankintafoorumi

Tervetuloa kuulemaan Kurikan kaupungin ja JIKin hankinta-asioista 19.2.2019. klo 17.30 alkaen Kurikan Kampukselle


Kaupungilla ja JIK:llä on vuosittain monia hankintalain mukaan kilpailutettavia hankintoja. Tämän lisäksi on paljon hankintalain alittavia ostoja. Näitä pienhankintoja kilpailutetaan kevyemmin ja myös suoranhankintoja tehdään jonkin verran. Nämä ovat niitä hankintoja, joissa pienikin yritys pystyy helpolla tulla huomioiduksi.


Toivotamme siis niin pienet kuin isommatkin yritykset, alalta kuin alalta mukaan kuulemaan Kurikan kaupungin ja JIK:n hankintojen käytännöistä, miten ja mistä saa tietoa hankinnoista, miten yritykset voivat olla mukana sekä paljon muuta yleistä asiaa hankinnoista. Illan lopuksi herätellään yrityksiä yhteistarjousten tekoon.


Uutta!

Uutena hankintafoorumin ohjelmassa on yritysesittelyt.

Ilmoittaudu esittelemään yrityksesi ja tuottamasi tuotteet ja palvelut ostajille, aikaa on 2 minuuttia/yritys. Kaupungin ja JIKn edustajien lisäksi myös muut yrittäjät kuulevat esittelysi, hyödynnä siis verkostoituminen. Ilmoittaudu alla olevan linkin kautta!


Illan ohjelma:


• Kurikan kaupunki: hankintakäytännöistä hankintaan, tapetilla muun muassa tilapalvelut, kunnallistekniikka, erilaiset muut palvelut, rakentaminen, sivistys ja vapaa-aika ja monet muut hankinnat

• JIK ky: tapetilla pienhankinnat, palvelusetelituotteet ja miten päästä palveluseteliyrittäjäksi

• Yritysesittelyt ostajille 2 min/yritys: Kerro yrityksestäsi, tarjoa osaamistasi, tuo yrityksesi esille!

• Yritysten yhteistarjoukset: mahdollisuus isompiin kauppoihin yhdessä naapurin kanssa, miten se tehdään?               

 

Keskustelua!

Ilmoittaudu iltaan 15.2.2019 mennessä ja halutessasi yrityksesi esittelyyn mieluiten lomakkeen kautta http://bit.ly/kurikanhankinta tai  tarja.sandvik@kurikka.fi puh. 044-3355317

 

 


 

Uusyrityskeskus Neuvoa-antava, Kurikan kaupunki ja yhteistyökumppanit järjestävät

MINUSTAKO YRITTÄJÄ? -infon

Torstaina  21.2. klo 17.30-20.30

Yrityspalvelupiste Formu, Keskuspuistikko 14, Kurikka

Info on suunnattu kaikille yritystoimintaa suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Info on maksuton.

Tilaisuuden sisältö:

 • yrityksen perustamistoimet ja toiminnan suunnittelu
 • yritystuet ja rahoitus alkaville yrittäjille
 • starttiraha
 • yrittäjyys sivutoimisena ja kevytyrittäjänä, laskutusfirmojen käyttö
 • alkavan yrittäjän palvelut
 • kysymyksiä ja keskustelua

 

Jos Kurikan aika ei sovi, niin voit valita myös toisen paikkakunnan infon:

Pvm              klo                Paikkakunta        Paikka

ma 21.1.         17.30-20.30    Seinäjoki        Frami D, 1.krs. kokoustila Mega, Tiedekatu 2, Seinäjoki

ti 2.4.             17.30-20.30    Ilmajoki         Yritysherrala, Könnintie 27 A, 2. kerros, Ilmajoki

ti 7.5.             17.30-20.30    Seinäjoki        Frami D, 1.krs. kokoustila Mega, Tiedekatu 2, Seinäjoki

 

Ilmoittautumiset tilaisuuksiin viimeistään päivää ennen tilaisuutta joko p. 040 6565 283 tai

neuvoa-antava@uusyrityskeskus.fi. Tervetuloa!


Matkailuilta Kurikan Kampuksella

 

5.3.2019 klo 17.30

 

Kampus on pääosin koulukäytössä, mutta se on myös Kurikan matkailulle ja tapahtumille iso mahdollisuus. Erilaiset tilaisuudet, seminaarit, leirit yms. tarvitsevat monenlaista oheistoimintaa ja majoituspalveluita ja tätä kaikkea meidän kannattaa toteuttaa yhteistyössä.

 

Kutsumme teidät matkailuyrittäjät ja matkailua lähellä olevat toimijat sekä muut aiheesta kiinnostuneet tutustumaan Kurikan Kampukseen ja samalla päivittämään ajankohtaisia asioita Kurikan matkailuun liittyen. Laita kalenteriin 5.3.2019 Aloitamme klo 17.30. Kampusta meille esittelee kehittämisrehtori Sami Kiukkonen.

 

Illan teemana on Kurikan Kampus ja sen yhteistyömahdollisuudet matkailutoimijoiden kanssa. Päivitämme illan päätteeksi myös Kurikka Travel ry:n asioita.

 

Olet lämpimästi tervetullut iltaan, vaikka et olisikaan yhdistyksessä mukana, voit myös liittyä illan aikana yhdistykseen niin halutessasi.

 

Ilmoittaudu 28.2.2019 mennessä oheisen linkin kautta: http://bit.ly/kurikanmatkailu tai suoraan tarja.sandvik@kurikka.fi puh. 044-33 55 317  ilmoittamalla osallistujien nimet, puhelin ja erityisruokavaliot.

Tervetuloa!


Vientiä, vientiä!

12.3.2019 klo 8.00 Kurikan Kampuksella

Viennin aloittaminen ja kansainvälistyminen on yritykselle iso ponnistelu. Hyvä ennakkosuunnittelu on kannattavan vientitoiminnan edellytys, samoin kuin asiantuntevat verkostot, ne auttavat yritystä alkuun – yksin ei tarvitse ponnistella.

Kurikassa kansainvälistymisen apuna toimii Viexpo, joka palvelee pieniä ja keskisuuria yrityksiä vientipolun eri vaiheissa. Aamukahvilla pääset tutustumaan helposti Viexpon palveluihin sekä kuulemaan vientiä suunnittelevan askelmerkeistä - mistä lähdetään ja minne mennään.  Ilmoittaudu mukaan, pelkkä kiinnostus riittää, ei tarvitse olla vientisuunnitelmia eikä toimenpiteitä tulossa.

Aamupalan ohjelma:

 

Avaus apulaiskaupunginjohtaja Juha Luukko

Yrityspalvelupiste Formu

Askeleet kansainvälistymiseen aasta lähtien, Juha Lahtinen Viexpo

 

Ilmoittautumiset 7.3.2019 mennessä  http://bit.ly/vientiä tai tarja.sandvik@kurikka.fi puh.   0443355317

 

Tervetuloa


 

Formusta apua joka askeleelle

 • Yrittäjien neuvonta ja ohjaus asiantuntijoille
 • Tilaisuudet, työpajat ja tapahtumat eri teemoilla
 • Liiketoimintasuunnitelmassa avustaminen
 • Investointi- ja kehittämistukien neuvonta
 • Toimitilojen kartoitus ja esittely
 • Sosiaalisen median kanavat ja yhteismarkkinointi (mm. esitteet, messut)

Yrityspalvelupiste Formun asiantuntijat

Uusyrityskeskus Neuvoa-antava tarjoaa maksuttomia palveluita aloittaville yrittäjille, kuten neuvontaa liikeidean arviointiin, rahoitukseen, verotukseen ja yritysmuodon valintaan. Yritysneuvoja tavattavissa Formussa ke 30.1.  ke 6.2.  ke 13.2.  ke 20.2. ke 27.2.

 

Varaa aika (9.00/10.30/13.00/14.30) Uusyrityskeskuksesta numerosta (06) 414 8005. Ajanvarauksia voi tehdä myös Uusyrityskeskuksen kotisivulla olevassa ajanvarauskalenterissa. Kaikki ajat eivät siellä ole, joten kannattaa soittaa, jos sopivaa aikaa ei löydy.  Ajanvaraus Kurikkaan

Seinäjoen ammattikorkeakoululta voit saada apua vaikkapa markkinatutkimukseen, tuotetestaukseen tai työharjoitteluun.  Opiskelijatyön lisäksi saatavilla myös maksullista projektitoimintaa ammattilaisin voimin. Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulun edustaja Tarja Sandvikin työpiste sijaitsee Formussa. Lisätiedot: tarja.sandvik@seamk.fi tai 040 680 7180. Ps. Elinkeinotoimi teetti SeAmk Markkinatutkimuspalveluilla Kurikan alueen yritysten elinvoimatutkimuksen keväällä 2017 ja siihen vastasi 257 yrittäjää. Tutustu tutkimustuloksiin >>

LEADER Suupohja palvelee Kurikan ja Jurvan alueen kehittämis- ja hanketoimintaan sekä kylä- ja järjestötoimintaan liittyvissä asioissa. Edustaja paikalla tiistaisin ja sopimuksen mukaan. Lisätiedot: paavo.mattila@leadersuupohja.fi tai 0400 423 401.  

LEADER Liiveri palvelee Jalasjärven alueen kehittämis- ja hanketoimintaan sekä kylä- ja järjestötoimintaan liittyvissä asioissa. Edustaja paikalla sopimuksen mukaan. Lisätiedot: sinikka.koivumaki@liiveri.net tai 040 513 1824  

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät palvelee omistajanvaihdoksissa yrityskaupan osapuolia luottamuksellisesti ja maksutta. Lisätiedot: omistajanvaihdosasiantuntija Aila Hemminki p. 050 593 9739 tai aila.hemminki@yrittajat.fi Lisäksi tarjolla yrittäjille muun muassa hankintaneuvontaa. Lisätiedot: puhelin (vaihde) 06 420 5000, toimiston sähköposti epy@yrittajat.fi   .

Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto tarjoaa neuvontaa mm. starttirahaan liittyen. Ajanvaraus: Kari Hakkola, kari.hakkola@te-toimisto.fi tai p. 0295 046 541.

Finnvera tarjoaa rahoitusratkaisuja yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä vientiin. Ajanvaraus: Sirpa Riihimäki, sirpa.riihimaki@finnvera.fi tai 029 460 2356.

Muut sidosryhmätoimijat paikalla sovittaessa.

 

 

 

 

Yhteystiedot, palvelut yrityksille

Luukko Juha
apulaiskaupunginjohtaja

044 550 2639

Tilaa yritysasiamiehen sähköinen uutiskirje